Cum e să treci printr-o operație de cezariană

Te-ai întrebat vreodată cum e să treci printr-o operație de cezariană?

În spatele minunii de a fi mamă stau multe responsablități, eforturi și mari recompense. Femeile care au născut prin cezariană ar trebui să-și poarte cu mândrie „semnul fericirii”. Operația de cezariană cere mult curaj și mult putere.

Iată 3 lucruri pe care numai femeile care au trecut printr-o cezariană le cunosc:

1. Înfruntă curajoase consecințele intervenției chirurgicale

S-ar putea crede că cezariana e o procedură comună, dar e, de fapt, considerată una majoră, cu ricuri atât pentru făt, cât și pentru mamă. În plus, e dificil pentru tată sau alți membri să fie în sală în timpul nașterii. Mamele vor fi singure, fără posibilitatea de a primi sprijin și pline de semne de întrebare.

 

2. Nu știu dacă totul e în regulă până nu pleacă din sala de operație

În aceste cazuri, riscurile nu încetează la nașterea copilului. Doctorii trebuie să aștepte să treacă efectul anesteziei până să spună dacă operația a avut success. Mai mult decât atât, în timpul cezarienei mama e conștientă – nu simte durere, dar simte mișcărle din ea. E un sentiment neplăcut, invaziv și poate chiar traumatizant dacă nu ești avertizată dinainte Chiar și așa, femeile înfruntă asta ținând capul sus, fiindcă știu că merită.

3. Trec prin recuperare ca niște adevărate eroine

Când se naște un copil, lumea mamei se învârte în jurul său și ea își îndeplinește sarcinile fără să se plângă. Imaginează-ți cum e să faci totul având dureri. Da, durerile și disconfortul sunt o parte inevitabilă a procesului de recuperare. Indiferent cât de greu e, ele fac totul zâmbind, cu toată dragostea din lume, pentru că știu că bebelușul merită. Pentru asta au venit pe lume – să își facă acea mică extensie a lor fericită.

Citește și:   Primele 3 luni alături de Noah Andrei

Felicitări tuturor mamelor care au o cicatrice care nu le permite vreodată să uite prin ce au trecut. Purtați-o cu mândrie!

Citește și 7 secrete care te vor ajuta să slăbești după ce naști

Din momentul în care începi să te îngraşi din cauza bebeluşului, începi să te gândeşti la cum vei scăpa de kilogramele în plus după naştere.

Iată câteva sfaturi pentru a reveni la silueta iniţială – sau pentru a avea una mai bună:

1. Ridică-te și mișcă-te
Corpurile femeilor nu sunt pregătite pentru exerciții fizice serioase decât după șase săptămâni după naștere – chiar mai mult dacă nașterea a fost prin cezariană. Până atunci, plimbă-te în jurul blocului sau puțin mai departe, dacă te simți bine. După aceea, fă exerciții cardio timp de 20-30 de minute de 3-5 ori pe săptămână.

2. Alăptează
Poți pierde 600-800 de calorii pe zi dacă doar stai confortabil și îți hrănești copilul. Unele femei nici nu mai au nevoie de altceva pentru a slăbi.

3. Ridică greutăți pentru a deveni mai puternică
Ridicarea greutăților îți va accelera metabolismul. Copilul te poate ajuta – fă niște fandări în spatele căruciorului sau stai pe spate, ține-ți bebelușul la piept și ridică-l ușor spre tavan de câteva ori.

4. Fii atentă la calorii și grăsimi
Nu consuma sucuri și chipsuri. Include în dieta ta o mulțime de alimente nutritive care conțin proteine, precum și cereale integrale, fructe și legume proaspete și o mulțime de produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Citește și:   8 secrete ca să arăți sexi în timp ce ești gravidă

 

5. Odihnește-te
Fiindcă bebelușul îți dă peste cap orarul obișnuit de somn, metabolismul tău va fi și el afectat și îți va fi mai greu să slăbești. Trage un pui de somn de fiecare dată când copilul doarme – așa nu vei avea un deficit de somn și îți vei păstra energia.

6. Consumă gustări sănătoase
Evită-le pe cele care conțin zahăr. Caută să ai la îndemână numa alimente hrănitoare, precum laptele și iaurtul, care blocheaază un hormon ce-i permite corpului să depoziteze grăsimea.

 

7. Asociază-te cu alte mame
Fă exercițiile fizice alături de alte mame. Chiar dac nu poți ține pasul inițial, te vei simți obligată să recuperezi și, în plus, nu vei vrea să ratezi conversația prietenoasă.

Citește și 12 semne că ești însărcinată

În caz că te întrebi dacă ești însărcinată sau nu, trebuie să fii atentă la simptome. Acestea pot să apară înainte de întârzierea ciclului și diferă de la o femeie la alta în durată, intensitate sau frecvență. Dacă îți sună cunoscut vreunul dintre simptomele de mai jos, fă-ți un test de sarcină:

1. Sâni mai mari și mai tari

Sânii vor începe să se întărească și să se mărească după primele 2 săptămâni de la concepție. Vor fi, de asemenea, mai sensibili la atingere.

2. Oboseală, slăbiciune

Nivelul de progesteron va crește și vei simți nevoia să te odihnești, dormind mai mult.

Citește și:   Cum arată frumusețea în toate colțurile lumii

3. Dureri pelviene sau sângerări ușoare

La 10-14 zile de la fertilizare poate să apară „sângerarea de implantare”, când ovulul fertilizat se prinde de peretele uterului. Aceasta va fi mai puțină și mai deschisă la culoare decât sângerarea menstruală.

4. Greață (și posibil vomitat)

Îți poate fi rău în orice moment al zilei, datorită nivelului crescut de oxigen. Vei fi, de asemenea, mai sensibilă la unele mirosuri.

5. Îți vor plăcea sau îți vor displăcea anumite alimente

S-ar putea să îți displacă alimente cu care nu aveai nicio treabă înainte sau să ai pofte exagerate.

6. Dureri de cap

Acestea pot fi cauzate de schimbările hormonale, care determină creșterea nivelului de sânge.

7. Constipație

Dacă alături de alte simptome, ai și constipație, s-ar putea să fii gravidă. Datorită progesteronului, digestia va fi mai lentă.

 

8. Dispoziție schimbătoare

Dacă ai schimbări rapide de dispoziție și asta nu îți stă în caracter, asta s-ar putea datora cantității mari de hormoni din corp.

9. Amețeală și leșin

Acestea sunt cauzate de dilatarea vaselor de sânge, de scăderea nivelului tensiunii și a zahărului din sânge.

10. Creșterea temperaturii bazale

Temperatura bazala este cea orală, de la primele ore ale dimineții. Dacă are valori ridicate pentru mai mult de 2 săptămâni, ai putea fi însărcinată.

11. Absența menstruației

Acesta este soimptomul clasic al unei sarcini, dar ciclul poate să întârzie și din alte cauze, precum o dereglare hormonală sau stres.

12. Simți că ești gravidă

Unele femei pur și simplu intuiesc când ceva e diferit.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.